Dünya

İsrail ordusu felç oldu

Hamas’ın 7 ekim’de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık sersemleyen İsrail ordusunun başarısızlığını ABD medyasından New York Times ele aldı. The New York Times, mevcut ve eski yetkililerle yaptığı röportajlara dayanarak, IDF’nin o gün görüldüğü gibi ülkeye yönelik büyük bir Hamas saldırısını ele alma planının olmadığını belirtti.

Gazze Bölümü’nün eski başkan yardımcısı Amir Avivi gazeteye “Sürpriz bir saldırı için herhangi bir savunma planı yoktu” dedi. Eski ulusal güvenlik danışmanı Yaakov Amidror, “Ordu kendisini imkansız olduğunu düşündüğü şeylere hazırlamıyor” diye ekliyor.

SALDIRININ BOYUTUNU ANLAMADILAR

ABD’li New York Times gazetesinin hazırladığı rapora göre İsrail ordusu, uzun bir süre saldırının boyutunu anlayamadı, yavaş ve verimsiz tepkilerle karşılık verdi. Bu yüzden ilk başlarda kitlesel bir saldırıyla baş edemeyecek kadar küçük ekipler gönderildi.

New York Times, Hamas’ın bölgedeki tüm askeri faaliyetlerin koordinasyonundan sorumlu birime saldırarak IDF’yi felç ettiğini bunun da 7 Ekim saldırısının başarısının anahtarı olduğunu yazdı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu