Spor

Kocaeli’den özel yetenekli gençlere büyük destek

KOCAELİ (İGFA) – Sporu ve sporcuları destekleme vizyonuyla Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde (SPORTAM) Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme çalışmalarını başarıyla yürüten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, spor hizmet alanını genişletti. Bugüne kadar Kocaeli’nin dört bir yanında birçok spor tesisi hizmete açıp, altyapıdan Türk sporuna sayısız sporcu yetiştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Uzun Süreli Sporcu Gelişim Programı (USGEP) ile binlerce gencin kendine uygun spor dalını keşfetmesini sağlarken son yılların önemli konularından birisi olan ücretsiz özel yetenek sınavlarına hazırlık kursları açtı.

BESYO, POMEM, PMYO, PAEM VE PÖH

2023 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bulunan 175 üniversitenin 93’ünde eğitim veren ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO), Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO), Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM), Polis Özel Harekat (PÖH), Askeri Okulları ile Spor Liseleri ve Görevde Yükselme Sınavlarına gençler için açtığı ücretsiz özel yetenek sınavlarına hazırlık kursları bu yıl da büyük ilgi gördü. Büyükşehir’in açtığı ücretsiz özel yetenek sınavlarına hazırlık kursları ile sınavlara hazırlanan gençler, desteklerinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

GENÇLER HEDEFLERİNE ULAŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kurslarında eğitim gören 198 öğrenciden 89’u fiziki yeterlilik sınavlarında başarı gösterdi. 2 aylık hazırlık kursu sonunda bu gençlerden 17’si POMEM, 1’i MSÜ, 4’ü BESYO, 3’ü Spor Lisesi, 5’i de PMYO sınavlarında olmak üzere toplam 30 öğrenci tüm aşamaları tamamlayıp gerek eğitim gerekse mesleki alanlarda hedeflerine ulaştı. 50 kursiyerden 20 kursiyer Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınav barajından elenirken kursa katılım sağlayan 10 kursiyer özel yetenek sınava girmeyi tercih etmemiştir. Sınava girmeye hak kazanan 20 kursiyerden 16’sı fiziksel mülakatta başarılı olurken 5 kursiyer de tüm aşamaları geçti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu